SONK A ALIGATOR přinesli 120 tisíc na podporu humanitární činnosti žďárské Charity
24. května 2022 Články

SONK A ALIGATOR přinesli 120 tisíc na podporu humanitární činnosti žďárské Charity

O prvním květnovém víkendu se v Bystřici and Pernštejnem konaly dva benefiční koncerty Smyčcového orchestru N. Kyjovského při ZUŠ Bystřice n. P., rockové kapely ALIGATOR a jejichž hostů. Nedělní koncert se vyprodal již po týdnu od jeho zveřejnění, z toho důvodu organizátoři přidali ještě koncert v sobotu 7. května. 

„Výtěžek z obou koncertů předčil všechna naše očekávání a vykouzlil na mnoha tvářích slzy dojetí a radosti. Celková částka byla 120.600 Kč. Tyto peníze jsme se rozhodli předat Oblastní charitě Žďár nad Sázavou na podporu humanitární činnosti, zejména na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny – těm nejzranitelnějším, ženám a dětem. Děkujeme všem, kteří pomohli a posluchačům za neskutečnou atmosféru, která na obou koncertech panovala,“ vzkázala Lenka Macháčková, hlavní iniciátorka těchto koncertů. 

Oblastní charita Žďár nad Sázavou pomáhá lidem z Ukrajiny ubytovaným po celém okrese Žďár nad Sázavou již od počátku války. Někteří potřebují jen radu, jiní materiální pomoc do doby, než jsou vyřízeny dávky. Další hledají pomoc s vyřízením humanitární dávky či bankovního účtu. Pracovníci pomáhají se zajištěním zdravotní péče, hledáním práce, umístěním dětí do škol a někdy „jen“ podporují v jejich těžké situaci. Těch, kterým pracovníci pomohli, je v současné době zhruba 1200.

„Se Smyčcovým orchestrem spolupracujeme již několik let, proto si velmi vážíme, že si organizátoři vzpomněli znovu na nás. Finance, které jsme díky všem získali využijeme na základní zabezpečení, zejména na nákup potravin a drogerie a samotný chod pomoci,“ poděkovala Mgr. Jana Kincová, koordinátorka Charitní záchranné sítě. Oblastní charita i nadále poskytuje dalších 18 služeb všem potřebným na území okresu Žďár nad Sázavou.

Foto: Michal Mašek

Foto: Michal MašekFoto: Michal Mašek