Sbírka potravin

Nákupní košíky, které pomáhají klientům Charity
obsahovaly v podzimním kole Sbírky potravin

2 043 kilogramů potravin a hygienických potřeb.

Darované zboží použije žďárská Charita pro rodiny a jednotlivce,
kteří se ocitli v existenční nouzi a jsou klienty Charitní záchranné sítě.

DĚKUJEME!

2 043 kilogramů trvanlivých potravin a drogistického zboží přibylo ve skladu Charitní záchranné sítě Oblastní charity Žďár nad Sázavou. A to vše díky štědrosti dárců v podzimním kole celostátní Sbírky potravin 2023.
Děkujeme dobrovolníkům z firmy Teleflex Žďár nad Sázavou, kteří nám po celý den pomáhali.

Posláním Charitní záchranné sítě Oblastní charity Ždár na Sázavou je poskytovat pomoc a podporu lidem v nouzi či mimořádné životní situaci na území, kde OCH ZR působí, prostřednictvím kvalifikovaných pracovníků. Cílovou skupinou jsou osoby v nouzi, které vypadávají ze systému podpory a pomoci institucí a dalších služeb, nebo je tato pomoc pro ně nedostatečná.

Potravinová sbírka a naše účast v ní se již stala tradicí. Díky štědrosti dárců můžeme v rámci Charitní záchranné sítě podpořit ty, kteří se dostali do těžké životní situace. Jedná se o rodiny s dětmi, samoživitele, seniory a osoby se zdravotním postižením, lidi bez domova a další, která třeba zasáhla nějaká mimořádná událost. Děkujeme všem, kteří nejsou lhostejní k osudům druhých.

Sbírka potravin

www.sbirkapotravin.cz

Charita je partnerem potravinové sbírky, která se v České republice koná dvakrát ročně v obchodních řetězcích. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci nákupem a darem trvanlivých potravin a drogerie.

Kontakt na koordinátorku Sbírky potravin Oblastní charity Žďár nad Sázavou:
Mgr. Eva Pospíšilová
e-mail: 0onh6~ih4lvv5f56LTMnRb2938Es-Z29g