Koláč pro hospic opět podpoří stále se rozvíjející charitní Domácí hospicovou péči
8. září 2021 Články

Již po deváté bude moci veřejnost přispět na podporu charitní služby s názvem Domácí hospicová péče, a to do sbírky s názvem KOLÁČ PRO HOSPIC. Tradiční kampaň se uskuteční ve středu 6. října 2021.
Žďárská Charita letos nabídne koláče stejně jako minulý rok ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem a ve Velkém Meziříčí. Podpořit Domácí hospicovou péči bude možné i v online podobě po celý měsíc říjen přes webové stránky www.zdar.charita.cz

„Koláč pro hospic je pro nás jednou z možností, jak dát vědět o naší službě těm, kteří ji potřebují. Současně je i důležitou finanční podporou. Naše péče se v posledních letech velmi rozrůstá. K 30. 6. letošního roku jsme pomohli důstojně dožít v domácím prostředím 88 uživatelům. K tomu, abychom dokázali efektivně pomáhat, potřebujeme rozšířit personální stav a postupně tým dovybavit potřebnými pomůckami a materiálem. Proto jsme za veškerou podporu veřejnosti velmi vděční,“ vysvětluje Barbora Boháčová, vedoucí Domácí hospicové péče.

Žďárští občané budou moci kampaň Koláč pro hospic podpořit u stánku na Horní ulici vedle firmy Vesna lahůdky v době od 7.00 do 17.00 hodin.
Po páté hodině ranní budou dobrovolníci s koláčky k zastižení před firmou Del, a.s. a Žďas, a. s. na Strojírenské ulici a Jihlavské ulici ve Žďáře nad Sázavou. Koláčky bude možné získat v kanceláři vrchní sestry Domácí zdravotní péče v suterénu žďárské Polikliniky od 8.00 do 12.00 hod.  Velmi ochotně se letos znovu zapojí i místní firma TOKOZ, a.s. a rovněž i DM drogerie markt s.r.o. na Brněnské ulici, a to po celý čas prodejní doby.

Novinkou letošního roku je i pojízdný vůz s koláči, který se bude po celý den pohybovat na frekventovaných místech města společně s dobrovolníky.

Pojízdný vůz

Jízdní řád

Vlakové nádraží   5.00-7.30 hod.
Městský úřad       8.00-9.00
hod.
Tržnice                  9.30-11.00 hod.
U Úřadu práce     11.30-13.00 hod.
Průmyslová zóna, Jamská  14.00-15.30 hod.

Oblastní charita Žďár nad Sázavou pro letošní rok navázala spolupráci i s místní Střední školou gastronomickou Adolfa Kolpinga, jejíž studenti vypomohou s pečením koláčů a současně se i dobrovolně do sbírky zapojí společně se studenty Biskupského gymnázia. Jejich stánek bude veřejnost moci navštívit u vstupu do Pěší zóny na ulici Nádražní od 7.00 do 17.00 hodin.

„Zapojení studentů do naší hospicové kampaně nás velmi těší. Je důležité postupně informovat veřejnost o tom, jaké služby Charita provozuje a co potřebným nabízí. O to více je důležité spolupracovat s mladými lidmi na projektech pomoci a vtahovat je do sociální problematiky. Ze spolupráce s místní Střední gastronomickou školou a Biskupským gymnáziem máme velkou radost,“ doplňuje Mgr. Radka Čaníková, koordinátorka kampaně pro oblast Žďáru nad Sázavou.

Bystřici nad Pernštejnem mohou zájemci získat koláčky na horním náměstí vedle prodejny Supermarket Albert od 7.00 do 17.00 hodin. Rovněž bude možné potkat i dobrovolníky v terénu, za což patří poděkování za spolupráci místnímu Gymnáziu.

Ve Velkém Meziříčí bude stánek umístěn od 7.00 do 17.00 u kostela sv. Mikuláše. V průběhu dne bude možné potkat i dobrovolníky na frekventovaných místech města. Zapojení studenti budou z řad místního Gymnázia a děvčata z Výchovného ústavu společně s pedagogy.

Každoročními dodavateli chutných koláčků jsou místní pekárny ENPEKA a.s. Žďár nad Sázavou, Pekařství Řečice a Střední škola gastronomická. V Bystřici nad Pernštejnem se do kampaně zapojí Pekařství Koudelka a ve Velkém Meziříčí Karlova pekárna.

Do organizace každoroční kampaně se tradičně zapojuje i dobrovolnické centrum Kambala, které aktivně sdružuje dobrovolníky ochotné pomoci nejen při sbírkových akcích.

Kontakt:

Vedoucí Domácí hospicové péče: Barbora Boháčová, mob.: 777 755 435, e-mail: barbora.hadrous@zdar.charita.cz

Koordinátorka kampaně: Mgr. Lenka Šustrová, mob.
777 155 389 e-mail: lenka.sustrova@zdar.charita.cz

Koordinátorka dobrovolníků: Michaela Daňková, mob. 605 597 204,