Charitativní sbírka Koláč pro hospic 2022

Osmdesát procent české populace si přeje zemřít doma. Poslední okamžiky chtějí nevyléčitelně nemocní strávit v prostředí, které znají, s lidmi, kteří jim jsou blízcí. Skutečnost je ale opačná, osmdesát procent nemocných stále umírá ve zdravotnických zařízeních. Také proto se počet pacientů Domácího hospice Barborka od roku 2018 téměř ztrojnásobil. Jen díky Vám dokážeme plnit mnohdy ta poslední přání čím dál více lidem. Pomozte nám i nadále být všude tam, kde je nás potřeba.
Děkujeme. Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Více o sbírce čtěte: Přispějte do sbírky Koláč pro hospic. Pomůžete nevyléčitelně nemocným

ONLINE PLATBA

Za necelou minutu nám pomůžete pomáhat díky zabezpečené platební bráně Pays (poskytovatelem je AXIMA s.r.o.). Pro získání potvrzení o daru vyplňte během zadávání platby svůj email a po jejím dokončení odešlete formulář, který se zobrazí na našem webu. Bez vyplnění formuláře nejsme schopni vaši platbu identifikovat a vystavit potvrzení o daru.

100 Kč   300 Kč   500 Kč

1 000 Kč   2 000 Kč   5 000 Kč

PLATBA BANKOVNÍM PŘEVODEM

Číslo sbírkového účtu: 246641158/0600, variabilní symbol: 811

Přispět můžete jednorázově nebo opakovaně a dlouhodobě tím, že zadáte trvalý příkaz.
Pro vystavení potvrzení o daru, uveďte do zprávy pro příjemce své kontaktní údaje.

QR Platba Koláč pro hospic

Přispějte do sbírky Koláč pro hospic. Pomůžete nevyléčitelně nemocným
28. září 2022 Články

Přispějte do sbírky Koláč pro hospic. Pomůžete nevyléčitelně nemocným

Žďár nad Sázavou – Koláč pro hospic. Tak se jmenuje sbírka Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Ve středu 5. října se uskuteční již po desáté. Ve čtyřech městech okresu obdarují charitní dobrovolníci každého dárce, který vhodí do sbírkové kasičky peníze, voňavým sladkým koláčem. Do charitativní sbírky je možné přispívat i on-line platbou, a to až do konce října.  Vybrané peníze pomohou nevyléčitelně nemocným pacientům Domácího hospice Barborka.

V Barborce pomáhají žít po zbývající čas
26. srpna 2022 Články

V Barborce pomáhají žít po zbývající čas

Žďár nad Sázavou - Většina lidí si myslí, že paliativní medicína je o smrti. „Ale ona je naopak o životě, byť s těžkou nemocí a často jenom na nepříliš dlouhý čas,” říká lékař Domácího hospice Barborka Pavel Svoboda s tím, že jeho tým se snaží vnést do života umírajícího naplnění a klid. „Zmírnit potíže, které pacient má. To je naše poslání,” dodává paliatr.

Koláč pro hospic přinesl 211 812 korun na rozvoj Domácí hospicové péče
8. října 2021 Články

Koláč pro hospic přinesl 211 812 korun na rozvoj Domácí hospicové péče

Ve středu 6. října 2021 voněly v Bystřici nad Pernštejnem, ve Velkém Meziříčí a ve Žďáře nad Sázavou koláče. Jejich počet byl letos rekordní. 4 194 kusů pečiva od místních pekařů se stalo odměnou pro ty, kteří přispěli na rozvoj stále více žádaných služeb Domácí hospicové péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Celkový výtěžek již devátého ročníku sbírkové kampaně „Koláč pro hospic“ činí 211 812 Kč.

Žďárské kasičky a platební terminály ukrývaly 148 340 Kč, bystřické 30 532 Kč a velkomeziříčské 29 140 Kč. QR platby vynesly 3 800 Kč.

Koláč pro hospic opět podpoří stále se rozvíjející charitní Domácí hospicovou péči
8. září 2021 Články

Již po deváté bude moci veřejnost přispět na podporu charitní služby s názvem Domácí hospicová péče, a to do sbírky s názvem KOLÁČ PRO HOSPIC. Tradiční kampaň se uskuteční ve středu 6. října 2021.
Žďárská Charita letos nabídne koláče stejně jako minulý rok ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem a ve Velkém Meziříčí. Podpořit Domácí hospicovou péči bude možné i v online podobě po celý měsíc říjen přes webové stránky www.zdar.charita.cz

Lékař Domácí hospicové péče: „S pacienty se bavím více o jejich životě než o jejich smrti."
11. dubna 2021 Články

Rozhovor s MUDr. Pavlem Svobodou o činnosti Domácí hospicové péče, která působí v okrese Žďár nad Sázavou

Den, který začal smutkem, a přesto byl plný naděje
8. dubna 2021 Články

Den, který začal smutkem, a přesto byl plný naděje

Je čtvrtek ráno. Zdravotní sestřičce Petře začíná nový pracovní den. Po víkendu, kdy v Domácí hospicové péči zemřeli čtyři pacienti, doufá Petra ve veselejší dny.