Archiv Wellmezu

Martina Horníčková: Cenu Osobnost roku v Časované botě vnímám jako vánoční dárek pro celý Wellmez
29. prosince 2020 Články

Martino, o minulém víkendu (12. 12. 2020) jste se stala Osobností roku v rámci ocenění Časovaná bota, kterou pořádá Česká asociace streetwork. Nominovaly Vás Vaše kolegyně z nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Wellmez, kde pracujete. O jaké ocenění jde?
Jedná se o cenu, kterou každoročně vyhlašuje Česká asociace streetwork za nějaký přínos v oblasti nízkoprahových sociálních služeb. Letošní byla navíc jubilejní, dvacátá.

Aktuálně z našich zařízení
20. listopadu 2020 Články

Aktuálně z našich zařízení

Ptáte se nás, jak se nám daří... Odpovědi naleznete níže.

Děkujeme, že jste s námi. ❤️

Žďárská Charita pořádá sbírku školních potřeb pro děti v nouzi
6. srpna 2020 Články

Žďárská Charita pořádá sbírku školních potřeb pro děti v nouzi

Oblastní charita Žďár nad Sázavou přichází po roce s novým nápadem na prázdninovou sbírku, která vyšla z akutní potřebnosti jejích klientů. Po úspěšném loňském Batůžkovém projektu se pracovníci Charity rozhodli oslovit veřejnost tentokrát s novou kampaní, a to se Sbírkou školních potřeb. Ty aktuálně velmi pomohou rodinám v tíživé situaci z okresu Žďár nad Sázavou.

7. srpna rozezní opět Funny Fest náměstí ve Velkém Meziříčí
20. července 2020 Články

7. srpna rozezní opět Funny Fest náměstí ve Velkém Meziříčí

Wellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje již 6. ročník multižánrového festivalu Funny Fest 2020. Akce se tradičně uskuteční na náměstí ve Velkém Meziříčí v pátek 7. 8. 2020 od 15.00 hod. do 22.00 hod.

Další rozvolňování služby Charity příliš neovlivňuje
10. června 2020 Články

Další rozvolňování služby Charity příliš neovlivňuje

V pondělí 8. června 2020 došlo k dalšímu rozvolňovaní opatření navržených vládou České republiky proti šíření koronaviru. I nadále však platí, že všichni klienti a zaměstnanci ždárské Charity používají při své činnosti roušky a desinfekci a dodržují veškerá preventivní opatření, a to nejen v ambulantních zařízeních, ale i v terénních službách přímo v domácnostech klientů.

Charita uspořádá potravinovou sbírku na pomoc lidem v nouzi
5. června 2020 Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Charita uspořádá potravinovou sbírku na pomoc lidem v nouzi

Mimořádná opatření, vyhlášená v březnu v souvislosti s epidemií koronaviru, znamenala pro mnohé rodiny, které často žijí na hraně svých finančních příjmů, úbytek financí pro běžný chod domácnosti. Děti zůstaly doma ze školy, což navýšilo nároky na zajištění denní stravy, maminky o ně pečují na OČR, čímž se snížil příjem rodiny, který už tak těžko pokrýval měsíční rozpočet, nebo v nejhorších případech lidé přichází o zaměstnání.

Jak pomáhala Charita v nouzovém stavu?
21. května 2020 Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Jak pomáhala Charita v nouzovém stavu?

Po 66 dnech skončilo v České republice vyhlášené období nouzového stavu. I přestože některé služby, především ty ambulantní, musely být omezeny v provozu, většina služeb žďárské Charity fungovala po celou dobu a poskytovala své služby i nadále těm, kteří je nepřestali potřebovat.