Archiv Nadosahu

Charita pořádá sbírku školního vybavení a potřeb pro volný čas
20. srpna 2021 Články

Charita pořádá sbírku školního vybavení a potřeb pro volný čas

To, co pro mnohé z nás je samozřejmostí, může být pro některé rodiny s dětmi často problematické a nedostupné. Zajištění pomůcek do školy nebo vybavení pro volný čas je důležitou součástí pomoci uživatelům našich služeb, kterou Charita realizuje především díky spolupráci s veřejností.

Renata Pokorná: Motivace mladých je pro nás velké téma
9. srpna 2021 Články

Renata Pokorná: Motivace mladých je pro nás velké téma

Renata Pokorná je vedoucí nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Nadosah, které se věnuje dětem a mládeži od 10 do 20 let a sídlí v Bystřici nad Pernštejnem. Tým pracovníků je složený z vedoucí, která je současně i sociální pracovnicí, a dvou pracovnic v sociálních službách. S dětmi a mládeží pracují především v rámci nízkoprahového klubu nebo přímo v terénu tam, kde se mladí scházejí.

Aktuálně z našich zařízení
20. listopadu 2020 Články

Aktuálně z našich zařízení

Ptáte se nás, jak se nám daří... Odpovědi naleznete níže.

Děkujeme, že jste s námi. ❤️

Žďárská Charita pořádá sbírku školních potřeb pro děti v nouzi
6. srpna 2020 Články

Žďárská Charita pořádá sbírku školních potřeb pro děti v nouzi

Oblastní charita Žďár nad Sázavou přichází po roce s novým nápadem na prázdninovou sbírku, která vyšla z akutní potřebnosti jejích klientů. Po úspěšném loňském Batůžkovém projektu se pracovníci Charity rozhodli oslovit veřejnost tentokrát s novou kampaní, a to se Sbírkou školních potřeb. Ty aktuálně velmi pomohou rodinám v tíživé situaci z okresu Žďár nad Sázavou.

Další rozvolňování služby Charity příliš neovlivňuje
10. června 2020 Články

Další rozvolňování služby Charity příliš neovlivňuje

V pondělí 8. června 2020 došlo k dalšímu rozvolňovaní opatření navržených vládou České republiky proti šíření koronaviru. I nadále však platí, že všichni klienti a zaměstnanci ždárské Charity používají při své činnosti roušky a desinfekci a dodržují veškerá preventivní opatření, a to nejen v ambulantních zařízeních, ale i v terénních službách přímo v domácnostech klientů.

Jak pomáhala Charita v nouzovém stavu?
21. května 2020 Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Jak pomáhala Charita v nouzovém stavu?

Po 66 dnech skončilo v České republice vyhlášené období nouzového stavu. I přestože některé služby, především ty ambulantní, musely být omezeny v provozu, většina služeb žďárské Charity fungovala po celou dobu a poskytovala své služby i nadále těm, kteří je nepřestali potřebovat.